Sinds april 2015 dragen wij het EKO-keurmerk certificaat.

Dit nationale keurmerk houdt in dat er wordt toegezien op onze inkoop. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat je bij ons écht biologisch eet en drinkt en dat wij werken met producten die met respect voor dier en milieu zijn geproduceerd.

Binnen het EKO-keurmerk zijn verschillende certificaten te onderscheiden; brons (15-50%), Zilver (50-80%), Goud (80-100%) en Goud 100%. Het percentage staat voor het aandeel inkoop van biologische producten in verhouding tot de totale inkoop.

Wij zijn trots op ons certificaat Goud, wat inhoudt dat wij tussen de 80% en 100% biologisch inkopen. Tevens zijn wij het eerste én het enige horecabedrijf in Friesland dat een EKO-keurmerk heeft.

De producten die wij niet biologisch inkopen, zijn veelal streekproducten die geen keurmerk hebben maar wel op een verantwoorde manier geproduceerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Tynjetaler kaas uit Tynje, de ham van de Kempenaer’s Eerlijk Vlees uit Echtenerbrug of de Orobianco buffelmozzarella uit Opende.

 

eko-keurmerk