Het maatschappelijk verantwoord ondernemen willen we in onze gehele bedrijfsvoering door vertalen. We proberen in het maken van beslissingen rekening te houden met al onze belanghebbenden en trachten ernaar om zoveel mogelijk waarde te creëren als het gaat om profit, people en planet.

 

Dicht bij de oorsprong
We willen zo veel mogelijk met streekproducten werken en met producten waarvan we de oorsprong kennen. Zo waarborgen we optimaal de kwaliteit van de producten. Ook richting jou als gast zijn we transparant over waar onze grondstoffen en producten vandaan komen. Wij staan er voor in dat we met de grootste zorg onze leveranciers kiezen.

Door te kiezen voor producten die zoveel mogelijk uit de buurt komen kunnen we ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk transport bij komt kijken. Door het beperken van transport zorgen we ervoor dat het milieu minder belast wordt.

 

Dieren
Wij werken alleen met biologisch vlees aangezien wij ons dierenleed aantrekken. We willen er zeker van zijn dat ieder dier waarvan we het vlees gebruiken een goed leven heeft gehad, met daarin genoeg uitloopmogelijkheid, genoeg beweegruimte en goede leefomstandigheden. Dit houdt voor varkens bijvoorbeeld in dat ze een modderbad kunnen nemen, voor kippen dat ze op stok kunnen en voor koeien dat ze in de wei mogen dansen.

 

Bezorgen met een elektrische bakfiets
We willen zowel onze particuliere als onze zakelijke klanten kunnen bedienen door middel van een bezorgservice. Dit hebben we gerealiseerd om gebruik te maken van een bakfiets met elektrische trapondersteuning. Dit is een stuk milieubewuster dan een scooter of auto en toch gaat het sneller dan gewoon fietsen, zodat iedereen snel kan genieten van de bestelde biologische lunch.

 

Disposables en afval 
Aangezien we ons voor een deel richten op take-away/meenemen en bezorging is het onvermijdelijk om met verpakkingsmaterialen moeten werken. Omdat we ook verantwoord willen kiezen als het gaat om disposables, we hebben gekozen voor een organisatie die duurzame disposables kan leveren als het gaat om bijvoorbeeld zakjes, bakjes, bestek en servetten.

Het mooie van deze organisatie is dat ze disposables leveren die biologisch compostable zijn. Dit houdt in dat het materiaal, in tegenstelling tot plastic, binnen enkele weken vergaat aangezien het van een natuurproduct gemaakt is. Dit versterkt de duurzaamheid waar we ons als bedrijf op focussen.