Graag willen wij ons aan je voorstellen; wij zijn Tjitske en Fabian, de gezichten achter Broodje Bewust. Wij hebben onze lunchroom geopend in augustus 2014 in het hartje van Leeuwarden.

Al een hele tijd leefde bij ons de droom om een biologische broodjeszaak te openen in het centrum van onze stad. Zelf zijn wij veel bezig met voedsel en gezondheid en wij zijn van mening dat de échte essentie van eten nog weinig terug te vinden is in ons dagelijks leven. Ons eten wordt gemanipuleerd met vreemde toevoegingen, zogenaamde ‘verbeteraars’, waarvan we vaak niet weten wat het eigenlijk is of waar het vandaan komt. Onze planeet is de dupe van onze consumeer-gekte en ook onze eigen gezondheid komt hierdoor in gevaar, al merken we het vaak niet direct. Gelukkig merken we om ons heen dat mensen steeds bewuster met voedsel omgaan. Steeds vaker komen er schandalen aan het licht en er wordt steeds meer bekend over bepaalde ingrediënten en toevoegingen.

In Leeuwarden misten wij een plek waar je je op wat voor manier dan ook totaal niet druk hoeft te maken over wat je in je mond stopt. Een plek waar je zeker weet dat je er geen vreemde toevoegingen eet, geen vlees eet van dieren die een rotleven hebben gehad en waar je zorgeloos producten kunt eten en drinken die zo dicht mogelijk bij de natuur en oorsprong liggen.

Deze plaats hebben wij gerealiseerd. Al vele mensen die onze visie delen weten ons inmiddels te vinden. Voor mensen die ons nog niet kennen en enthousiast worden van ons verhaal: We verwelkomen je graag binnenkort in onze lunchroom!

Tot ziens bij Broodje Bewust!