hoe het begon

Al een hele tijd liepen we met het idee om een biologische lunchroom te openen. Op een gegeven moment ga je dingen steeds verder uitpuzzelen en wordt het steeds serieuzer. Het plan krijgt steeds meer vorm en je gelooft erin!
Maar dan komt als snel een cruciale vraag naar boven; hoe gaan we dit eigenlijk financieren?

Toen raakten we bekend met het begrip crowdfunding. Vervolgens hebben we ons daar in verdiept en raakten we enthousiast. ‘Dit gaan we doen!’ was de gedachte.

Nadat we een deel van het benodigde bedrag via een lening bij een bank proberen hebben los te krijgen, wat bij zes verschillende banken niet lukte, hebben we onze plannen opgestuurd naar GeldVoorElkaar.nl. Dit is een Nederlands crowdfunding platform waar we een goed gevoel bij hadden. Zij zagen gelukkig wel heil onze plannen en hebben ons idee online geplaatst.

Wij willen ervoor zorgen dat mensen de gelegenheid krijgen te genieten van lekker en kwalitatief eten en drinken voor een eerlijke prijs, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over bedenkelijke ingrediënten of onverantwoorde productie. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met mens, dier en milieu.

Binnen 5 dagen hadden wij het benodigde bedrag binnen! 177 mensen die vertrouwen hadden in ons plan hebben elk een investering gedaan die varieert van 100 tot 5000 euro.

Toen was de kogel definitief door de kerk; we konden onze droom werkelijkheid laten worden! Na het vinden van het juiste pand aan de Groentemarkt in Leeuwarden en een verbouwing van twee maanden hebben wij onze lunchroom op 4 augustus 2014 geopend.

Sinds april 2015 kun je bij ons ook overdekt buiten zitten en in de zomer hebben we een terras met ruim 30 zitplaatsen op de brug. Ook binnen hebben we ca. 32 zitplaatsen.

Naast dat je bij ons lekker kunt zitten kun je ook bijna alles meenemen!

Sinds april 2015 dragen wij het EKO-keurmerk certificaat.

Dit nationale keurmerk houdt in dat er wordt toegezien op onze inkoop. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat je bij ons écht biologisch eet en drinkt en dat wij werken met producten die met respect voor dier en milieu zijn geproduceerd.

Binnen het EKO-keurmerk zijn verschillende certificaten te onderscheiden; brons (15-50%), Zilver (50-80%), Goud (80-100%) en Goud 100%. Het percentage staat voor het aandeel inkoop van biologische producten in verhouding tot de totale inkoop.

Wij zijn trots op ons certificaat Goud, wat inhoudt dat wij tussen de 80% en 100% biologisch inkopen. Tevens zijn wij het eerste én het enige horecabedrijf in Friesland dat een EKO-keurmerk heeft.

De producten die wij niet biologisch inkopen, zijn veelal streekproducten die geen keurmerk hebben maar wel op een verantwoorde manier geproduceerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Tynjetaler kaas uit Tynje, de ham van de Kempenaer’s Eerlijk Vlees uit Echtenerbrug of de Orobianco buffelmozzarella uit Opende.

Ontdek ons producten

glutenvrij, lactosevrij en suikervrij

ADRES

Groentemarkt 1-3
8911 JB Leeuwarden

contact

058-2030020
info@broodje-bewust.nl

Openingstijden

Ma tot vrij 8:00-17:30
Zaterdag: 9:00-17:30